BULGARİSTAN BÖLGE MÜFTÜLERİ EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERDİ

    Trakya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen ve 03 - 11 Nisan 2014 tarihleri arasında devam eden “Bulgaristan Bölge Müftüleri Eğitim Semineri” sona erdi.
    Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreni, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emre Dağtaşoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş’ın icra ettikleri Türk Halk Müziği dinletisiyle başladı. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün yanısıra Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet YÖRÜK, Bulgaristan Müslümanlar Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet, T.C. Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Fikret Karaman, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı Trakya Bölge Sorumlusu Fatih Ot,  Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Duymaz katıldı.
    Bulgaristan’dan gelen katılımcılar adına Asenovgrad Dolni Voden Camii İmamı Muhammed Raşid ve Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet’in semineri düzenleyen üniversitemize şükranlarını sundukları konuşmalarının ardından, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu söz alarak etkinliğe katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
    Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nin henüz çok genç bir fakülte olmasına rağmen coğrafi konumu itibariyle yalnızca Trakya’yı değil, başta Bulgaristan olmak üzere tüm Balkanlar’ı dalga dalga aydınlatacağına inandığını söyleyen T.C. Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. Fikret Karaman, sözü Bulgaristan Müslümanlar Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı’ya bıraktı. Hacı, Edirne’nin Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız için önemini belirttiği konuşmasında üniversitemizin hayata geçirdiği seminerin bir başlangıç olduğu ve bu gibi çalışmaların devam edeceğine inandığına ifade etti.
    Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ise konuşmasında, Türkiye ile Balkanlar’ın köklü bir tarihe sahip olan büyük ve ortak bir medeniyetin mensupları olduğunu belirterek bunu sağlayanın ruh ve gönül birliği olduğunu söyledi. “Üniversitemizin kapısı sizlere her zaman açık” diyerek bu ortak coğrafyada birlikte çalışma arzusunda olduğunun altını çizen Rektörümüz sözlerini,  seminerde emeği geçen İlahiyat Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri ile katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.
    Konuşmaların ardından, gerçekleştirilen sertifika törenine töreninde, seminere iştirak eden yirmi bölge müftüsü ile yirmi imama katılım belgesi; seminere katkı sunan İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerine de teşekkür belgesi takdim edildi.
    “Bulgaristan Bölge Müftüleri Eğitim Semineri” , Sofya Banyabaşı Camii İmam-Hatibi Şenol Kâzim’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 14.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1765 kez okundu.