DİNLER ARASI DİYALOG SÖYLEMİNİN ARKA PLANI KONUŞULDU

Fakültemizin aylık olarak tertip ettiği düzenli ilmi toplantılar silsilesi olan SELİMİYE KONUŞMALARI’nın Mart ayı programında, Selimiye binasında, Fakültemiz Dinler Tarihi hocası Yrd.Doç.Dr. Halim IŞIK ile Kelâm hocası Yrd.Doç.Dr. Muhammet ALTAYTAŞ, Felsefe hocamız Yrd.Doç.Dr. Necip YILMAZ’ın koordinatörlüğünde “Dinler Arası Diyalog Söyleminin Tarihi ve İtikadî Zemini“ni konuştular.  Akabinde katılımcıların da katkılarıyla mesele müzakere edildi. Toplantıya Fakültemiz Dekanı, öğretim üyeleri, Edirne Milli Eğitim ve Müftülük temsilcileri ve personeli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri gibi ilmi ve akademik düzeyde ilâhiyat meselelerine ilgi duyan farklı kesimlerden seçkin bir kitle iştirak etti. Farklı bir konu ve konuşmacının katılımıyla her ayın ilk Salı günü akşam namazını müteakip devam edecek SELİMİYE KONUŞMALARI programından 4 Nisan 2017 Salı akşamı Prof.Dr. Ömer Soner HUNKAN, "Ortaçağ Perspektifinden Türklerin Nasıl Müslüman Olduğunu" anlatacak.
Bu içerik 08.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 824 kez okundu.