FAKÜLTE BİNAMIZIN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   Fakülte binamızın temel atma töreni  01 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Törene, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz ile İl Protokolü ve  çok sayıda akademik personel katıldı.

   Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, bugün iki sevinci bir arada yaşadıklarını, İlahiyat Fakültesi’nin 2013 Eylül ayında açıldığını ve öğrencilerin bu bina tamamlandığında çok iyi bir ortamda eğitim alma imkanı olacağını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ayrıca İlahiyat Fakültesi’ne Balkan ülkelerinden de gelen öğrencilerin olduğunu, İlahiyat Fakültesi’nin çağımızın ve geleceğimizin ihtiyaç duyduğu, referansını medeniyetimizin temelinden alan ilahiyatçılar yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin her yerine yatırımlarımız sürüyor ancak en büyük yatırımımız eğitime yani insanadır. İnsana yapılan yatırımdan kaybeden olmaz. Biz dünyayı değiştirecek gücün kalemde, eğitimde olacağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

   Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de “Bugün şehrimizde hizmet bayramı var. Biz Trakya Üniversitesi ile gurur duyuyoruz ve hep gurur duyacağız. Üniversitemiz Balkanların en büyük üniversitesidir.  Üniversitemiz sadece ülkemize değil, Balkanlar’a da hizmet vermektedir. Yapılan hizmetlerden dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

   Ülkelerin medeniyetinde ilim-irfan ve hak-adalet olmak üzere iki temel yapı taşının olduğunu belirten Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Biz 500 yıl dünyaya bunların hepsini sunan bir milletiz. Ancak son 200 yılda hâlâ geri kalmışlıktan ve buna benzer sorunlardan bahsediyorsak, bunun sebebi bu yapı taşlarının bozulmasındandır. İnsanın ruh sağlığının iyi olmasının yolu ilim-irfan ve hak-adalet döngüsüne bağlıdır. Bunu yapacak olan yerler de ilahiyat fakülteleridir, imam-hatip liseleridir.”  dedi.

   “Alın teri kutsaldır, beyin teri ve gönül teri daha da kutsaldır.” diyen  Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, üniversitelerin bu anlamda alın terinden ziyade beyin terini ve gönül terini öğretmesi gerektiğini bunu yapacak yerlerin, ilahiyat fakülteleri ile ilim-irfan yuvaları olduğunu kaydederek “Bugün temelini atacağımız İlahiyat Fakültesi’nin de ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmesini temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde sürdürdü.

   Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasının sonunda İlahiyat Fakültesi’nin 2016 Şubat tatili sonrasında açılışının yapılacağına dair Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan söz aldı.

   Yapılan konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi temel atma töreni gerçekleştirildi. 
Ek Resimler
Bu içerik 02.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1132 kez okundu.