İLİM VE DÜŞÜNCE KONFERANSLARI SERİSİNİN KONUĞU PROF. DR. NECİP TAYLAN’DI


Fakültemiz tarafından düzenlenen İlim ve Düşünce Konferansları serisinin konuğu Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Taylan’dı.
 
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Prof. Dr. Necip Taylan etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret etti.
 
Felsefe kavramı, felsefenin doğumu ve gelişmesi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Necip Taylan, felsefenin bir kavram olarak içinde yaşadığımız coğrafyada doğduğunu söyledi. Dinler tarihine değinen Prof. Taylan, İslam Dünyasının felsefe ile tanışmasından bahsetti. İslam Dünyasının felsefeye katkılarını anlatan Prof. Dr. Necip Taylan konferansı Pakistanlı İslam alimi ve Şair Muhammet İkbal’in bir şiiri ile bitirdi. Konferans sonunda izleyicilerin soruları yanıtlandı.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük etkinlik sonunda Prof. Dr. Necip Taylan’a plaket verdi. Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu da Prof. Dr. Necip Taylan’a edirnekari hediye etti. 






Ek Resimler
Bu içerik 18.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 858 kez okundu.