Hakkımızda

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi; Milli Eğitim Bakanlığının 16.01.2012 tarih ve 1285 sayılı yazısı üzerine 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla 25.01.2012 tarihinde kurulmuştur. Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç akademik bölüm olarak yapılandırılan ilahiyat lisans programı Zorunlu Arapça Hazırlık sınıfı üzerine 4 yıl eğitim-öğretim vermektedir.

Fakültemize öğrenci yerleştirme işlemi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yürütülen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  ile yapılmakta, ayrıca ortaöğretim başarı puanı kıstas alınarak yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilmektedir.

Fakültemiz, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesindeki binasında toplam 37 akademik personel   ( 2 profesör, 7 doçent,  8 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi, 6 yabancı uyruklu öğretim elemanı ve 10 araştırma görevlisi ) ve  82'si yabancı uyruklu toplam 602 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alabilen ilahiyat fakültesi mezunları ayrıca ilahiyat alanında akademik kariyer yapma ve çeşitli sektörlerde dini hizmet verme imkânlarına sahip olmaktadır.

Bu içerik 14.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 13439 kez okundu.