GENEL BİLGİ

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi; Milli Eğitim Bakanlığının 16.01.2012 tarih ve 1285 sayılı yazısı üzerine 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla 25.01.2012 tarihinde kurulmuştur. Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç akademik bölüm olarak yapılandırılan ilahiyat lisans programı Zorunlu Arapça Hazırlık sınıfı üzerine 4 yıl eğitim-öğretim vermektedir.

Fakültemize öğrenci yerleştirme işlemi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yürütülen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)  ile yapılmakta, ayrıca ortaöğretim başarı puanı kıstas alınarak yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilmektedir.

Fakültemiz Eylül 2013 tarihi itibariyle Selimiye Camii’nin doğusu ve Edirne Arkeoloji Müzesi’nin yanındaki hazırlık sınıfı binasında toplam 29 akademik personel   (  2 doçent,  15 yardımcı doçent,  1 öğretim görevlisi, 8 yabancı uyruklu öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi ) ve  35'i yabancı uyruklu toplam 308 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alabilen ilahiyat fakültesi mezunları ayrıca ilahiyat alanında akademik kariyer yapma ve çeşitli sektörlerde dini hizmet verme imkanlarına sahip olmaktadır.

Bu içerik 14.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 4808 kez okundu.