FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. ÖMER KASIM KÂHYA, SUUDİ ARABİSTAN’DA DÜZENLENEN KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL YAZMA YARIŞMASINDA JÜRİ ÜYESİ OLARAK YER ALDI.


Trakya Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Türk Ä°slam Sanatları Tarihi öÄŸretim Üyesi Dr. Ömer Kasım Kahya, Suudi Arabistan’ın Medine ÅŸehrindeki Kral Fahd Kur’an-ı Kerim Basma Kurumu tarafından 4-15 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel yazma yarışmasında jüri üyesi olarak bulundu. Pek çok ülkeden beÅŸ yüz hattatın katıldığı bu yarışmada jüri ilk elemede yüz, ikinci elemede ise otuz hattat belirledi. Belirlenen otuz hattat Kur’an-ı Kerim’den bir cüz yazma hakkı elde etti. Üçüncü elemede ise jüri otuz hattat arasından üç hattatı seçti. Kur’an-ı Kerim’i baÅŸtan sona yazacak bu üç kiÅŸi arasında yapılacak deÄŸerlendirme sonucunda birinci olan kiÅŸinin yazmış olduÄŸu Kur’an-ı Kerim basıma hak kazanacak.
Dr. Kahya, hat yarışması dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Arapça olarak yayına hazırladığı Prof. Dr. Süheyl Ünver’in büyük dedesi hattat Muhammed Åževki Efendi’nin sülüs ve nesih yazılarından oluÅŸan albümü ile ilgili katılımcılara bir seminer verdi ve seminerin sonunda kitabını imzaladı.

Ek Resimler
Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.