FAKÜLTEMİZDE AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

2022 senesinin Afet Tatbikat Yılı olması hasebiyle Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitimde afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alındı. Afetlerden zarar almadan ya da en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlerin önemi vurgulandı. AFAD Acil Mobil Uygulamasının ve evlerimizde Afet çantasını hazır bulundurmanın öneminden bahsedildi. Böylelikle katılımcıların afet farkındalığının arttırılması sağlandı. Afet anında binaların tahliyesinin nasıl olması gerektiği ve deprem anında nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildikten sonra afet eğitimi sona erdi.

Bu içerik 29.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 488 kez okundu.