FAKÜLTEMİZDE SEZAİ KARAKOÇ PROGRAMI İCRA EDİLDİ

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İlim ve Düşünce Topluluğunun düzenlediği programda, Sezai Karakoç'un fikirleri ve davası anlatıldı, şiirleri seslendirildi. Ayşe Bağcivan'ın oturum yöneticisi olduğu programa Fakültemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Necip Yılmaz ve Doç. Dr. Nurullah Koltaş, Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Dr. Osman Arslan konuşmacı olarak katıldı. Sevgi Sağın'ın hazırladığı, Berkant Yılmaz'ın seslendirdiği Sezai Karakoç kısa belgeseli ile başlayan program fakültemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Necip Yılmaz'ın “Taha'nın Serencamı” başlıklı konuşmasıyla başladı. Karakoç ile samimi sohbetlerinden anekdotlar paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Necip Yılmaz, özellikle Karakoç'taki Taha düşüncesini vurguladı. Osman Arslan'ın seslendirdiği Karakoç şiirlerinin akabinde program, fakültemiz hocalarından Doç. Dr. Nurullah Koltaş'ın Sezai Karakoç'un “Diriliş ve Metafizik Düşüncesi” başlıklı konuşması ile devam etti. Ayrıca Doç. Dr. Nurullah Koltaş, Sezai Karakoç'un “Kar” isimli şiirini seslendirdi. Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan, Karakoç'un Türk düşüncesi ve Türk şiirinin önemli isimlerinden biri olduğunu belirtti. Mahmut Bıyıklı ise, Karakoç'un bir millete yol gösteren öncü şahsiyetlerden olduğunu, bu anlamda ayrı bir yeri ve önemi olduğunu kaydetti. Samimi bir sohbet havasında devam eden programda öğrencilere Sezai Karakoç'un Şahdamar adlı kitabı dağıtıldı. Fakültemiz hocalarından Prof. Dr. Muhammet Altaytaş, konuşmacılar için hazırlanan hediyeleri takdim ettikten sonra program son buldu.
Bu içerik 04.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 232 kez okundu.