HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI TAMAMLANDI


19-20 Eylül 2022 tarihlerinde Trakya İlahiyat Fakültesi’nin yeni öğrencileriyle Arapça hazırlık sınıfları tanıtım ve tanışma programı gerçekleştirildi. Oturum yöneticiliğini Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği programa Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlanıldı.

Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk’ün açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünal ilahiyat mesleğinin önem ve hassasiyetine yönelik bir konuşma yaptı.

Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halim Işık, ilahiyat fakültesi ve hocaları hakkında yazdığı Kaside-i Trakya isimli şiirini okuduktan sonra bölüm hakkında bilgi verdi. Akabinde İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Habibe Kazancıoğlu ilahiyatçılık mesleğinin estetik ve sanat anlayışıyla zenginleştiğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Geçen sene hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan lisans öğrencisi Elmedina Bersha da hazırlık eğitiminin verimli bir şekilde değerlendirilmesi için tecrübelerini yeni öğrencilerimizle paylaştı. Lisans eğitiminden sorumlu dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Soysal da okulumuzdaki kültürel ve ilmi faaliyetlere yönelik öğrenci kulüplerini tanıttıktan sonra fakültemiz hakkında kısa bir konuşma yaptı.  

Programın ikinci günü hazırlık koordinatörü Öğr. Gör. Mücteba Emre hazırlık eğitiminin işleyişi hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı.  Arap Dili ve Belağatı Anabilim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yakar da Arapça’nın ilahiyat eğitimi için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından hazırlıkta derse giren öğretim görevlileri ile öğrenciler tanıştı ve Doç. Dr. Habibe Kazancıoğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kasım Kahya rehberliğinde Edirne şehir merkezinde kısa bir gezi gerçekleştirilerek program sonlandırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 21.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 763 kez okundu.