KUDÜS ŞAİRİ NURİ PAKDİL PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İlim ve Düşünce Topluluğumuz tarafından 15 Aralık 2023 tarihinde Fakültemizde "KUDÜS ŞAİRİ NURİ PAKDİL" konulu bir program gerçekleştirildi. Topluluk temsilcisi Tuğba AY’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda ilk olarak Nuri Pakdil'in yaşamını anlatan “Bir Biyografi Denemesi” adlı belgesel seyrettirildi. Nuri PAKDİL’in yakın arkadaşlarından şair Necip EVLİCE ve Prof. Dr. Turan KOÇ’un konuşmacı olarak katıldığı oturumu Felsefe ve Din Bilimleri Yüksek Lisans öğrencisi Ayşe BAĞCİVAN yönetti.
Konuklardan Necip EVLİCE, PAKDİL’in edebiyat ve fikir dünyasındaki yerini ve onun Kudüs anlayışını anlattı ve bazı şiirlerini seslendirdi. Turan KOÇ ise Nuri PAKDİL ile tanışması ve “Edebiyat Dergisi” çevresine dâhil oluşu ile ilgili anılarını paylaştı. PAKDİL’in bakış açısıyla Kudüs’ün Müslümanlar açısından önemini dile getirdi. Turan KOÇ ayrıca 1982'de Filistinli mültecilerin Sabra ve Şatilla kamplarında katledilmesi üzerine yazdığı “Her Gece Ay Damlar Kudüs’e” ve Nizar Kabbani’den çevirdiği “Ey Kudüs” başlıklı şiirleri seslendirdi. PAKDİL'in “Kudüs Selâmlaması” videosuyla son bulan program, öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimiz ve misafirlerimiz tarafından ilgiyle izlendi.
Program sonunda Dekanımız Prof. Dr. Ali Öztürk tarafından Fakültemizin tertip ettiği sempozyum kitabı olan “Edirne ve Balkanlar'da Tasavvufi Hayat” adlı eseri konuklara hediye edildi. Şair Necip EVLİCE tarafından dekanımıza Edebiyat dergisinin tıpkıbasımı; kulüp danışmanı Prof. Dr. Muhammet ALTAYTAŞ’a da Edebiyat Dergisi yayınları hediye edildi.
Ek Resimler
Bu içerik 21.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 191 kez okundu.