ULUSLARARASI “BALKANLAR VE İSLAM” SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Trakya Üniversitesi, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı’nın (İSAV) iş birliği ile gerçekleştirilen Uluslararası “Balkanlar ve İslam” Sempozyumu 03-04 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, İSAV Başkan Vekili Prof. Dr. Salih Tuğ ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlama konuşmaları ile başladı.  

Açılış ve değerlendirme oturumları haricinde üç oturum şeklinde icra edilen program yedi farklı salonda yurt içinden ve yurt dışından toplam doksan tebliğcinin sunumları ile devam etti. “Alimler”, “Eserler”, “Mutasavvıflar”, “Edebiyat”, “Mimarî”, “Sanat” ve “Balkanlar’da Bir Arada Yaşama Tecrübesi” gibi birçok başlığın konuşulup tartışıldığı sempozyum akademisyenler, öğrenciler ve konunun meraklıları tarafından ilgiyle takip edildi.

Perşembe ve Cuma günleri boyunca devam eden program yurt içinden ve yurt dışından sempozyuma katılan tebliğciler, davetliler ve izleyiciler arasında yeni iletişim imkânlarının sağlanmasına vesile olması yanında önemli konuların müzakere edilmesine de imkan verdi.

 Prof.Dr Mahmut Kaya, Prof.Dr. Mefail Hızlı, Prof.Dr. Kadir Köse, Prof.Dr. Ömer Özden, Prof.Dr. Hüseyin Algül’ün katıldığı Değerlendirme Oturumu’nun ardından kapanış konuşmaları yapıldı. Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın sempozyumda emeği geçenlere teşekkür belgesi vermesi ile program sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 08.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 815 kez okundu.