“SEÇİLMİŞ NA’TLARDAN SEÇKİN BEYİTLER” PROGRAMI İCRA EDİLDİ

 

Trakya Üniversitesi İlâhiyât Fakültemiz ile Devlet Konservatuvarı tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı’nın da katkılarıyla, Allah’ın bütün insanlık için seçtiği son ve evrensel nebiyi, iki cihan güneşi Efendimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselâmı en veciz şekilde anmak vesilesiyle; Rebîu’l-Evvel’de Nebiyyu’l-Âhir hürmetine bir program tertip edildi.

Programa Vali Günay Özdemir, Tuğgeneral Salim Afgün, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Baro Başkan Vekili Av. Sinan Tekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Dekanlar, Edirne İl Müdürleri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri öğrenciler ve halkımız katıldı.

Program dünya Kur'an okuma birincisi Selimiye Camisi İmamı Alp Can Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Cüneyt Özvardarlı programla ilgili konuşmaya geldiklerinde memnuniyetle karşıladık. Programın gerçekleşmesi için herkes destek verdi, çaba gösterdi ve böyle güzide bir program ortaya çıktı. Destek veren ve katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Programın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'u fetheden komutan ve askeri yetiştiren şehrin Edirne olduğunu belirten Edirne Valisi Günay Özdemir, "Peygamberimiz tarafından övülen komutanın yetiştiği bu şehirde biz Peygamberimiz için ne yapsak azdır. Hepimize bu konuda büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Hem idari anlamdaki sorumluluklarımız hem de İslam'ın bir neferi olarak, böyle bir vazifemiz olduğunu düşünüyorum. Trakya Üniversitesi bu görevi en iyi şekilde yerine getiriyor. Edirne halkı olarak, Peygamberimizin övdüğü şehre herhangi bir halel getirilmedi ve bundan sonrada yapılan çalışmalarda getirilmeyecektir" diye konuştu.

Program, meşhur ve kıymetli şair sahabiler Hasan b. Sâbit, Ka’b b. Mâlik ve Abdullah b. Revâha ile Çin İmparatoru Hong Wu, Johann Wolfgang Von Goethe, Victor Hugo ve Rainer Maria Rilke’yi, şair Leyla Hanım’ı, Şeyhî’yi, Yahya Nazîm’i, İsmet Özel’i ve Sezai Karakoç’u Son Peygamberin sevgisi etrafında bir araya getirdi. Na’tlar, hem yazıldığı orijinal dilleri hem de manzum Türkçe tercümeleriyle, Üniverstemiz Devlet Konservatuvarının icra ettiği, Klasik Türk ve Batı Müziği’nin en güzel örnekleri eşliğinde okundu. Programa dekanımız Prof.Dr. Cevdet Kılıç da Sezaî Karakoç’tan okuduğu şiirle katıldı. Nihayetinde Efendimiz’in hem doğuda hem batıda, gerek mâzide ve gerekse halde bütün çağlarda yüksek ruhlu insanlar tarafından aşkla ve şuurla anılıyor olduğu gerçeği sergilenmiş oldu. Bazı yönleriyle ülkemizde hatta dünyada ilk olma özellikleri taşıyan program ilgiyle takip edildi.

Programın Sonunda Valimiz Günay Özdemir ve Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, başta programın koordinatörü, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Muhammet Altaytaş, Proje sahibi Tarih Öğretmeni Cüneyt Özvardar, müzik yönetmeni Konservatuvar Müdürümüz Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Program danışmanı Eğitim fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rıdvan Canım olmak üzere bütün program ekibine teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etti.

 











Ek Resimler
Bu içerik 13.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 764 kez okundu.