2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA

ÖĞRENCİ DUYURUSU

1- 2019-2020 Öğretim yılı Bahar Dönemi Ders Seçimleri 27 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında internet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Elektronik ortam dışında kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

2- Ders seçim işlemi için ayrılmış olan süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

3- a) Öğrenim süresini aşmayan Üniversitemiz Birinci Öğretim öğrencileri doğrudan Öğrenci Bilgi Sistemine girip ders seçimlerini yaparak kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

b) Lisans Tamamlama ve Yabancı Uyruklu öğrenciler ile öğrenim süresini aşan Birinci Öğretim öğrencilerinin yukarıda belirtilen tarihler içinde kayıt yenileme işlemlerini yapabilmeleri için ilk önce öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini ING bankasının herhangi bir şubesine elden veya internet bankacılığından (Mobil veya Bilgisayar) yatırmaları gerekmektedir. (Eğer öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretinizi sorunlular hesabına yatırmış iseniz, biriminiz öğrenci işleri bürosuna makbuzunuzu işletiniz.)

İnternetten Kayıt Yenileme İşlemi için:

a) İnternet’e bağlı herhangi bir bilgisayardan yararlanarak http://www.trakya.edu.tr adresinde bulunan “Öğrenci” menüsü altındaki  “Öğrenci Bilgi Sistemi” ne girebilir veya http://obs.trakya.edu.tr internet adresini doğrudan kullanabilirsiniz. Karşınıza “Sisteme Giriş” ekranı gelecektir.

b) Ekranın sol tarafında bulunan “Şifre gerektiren işlemler için lütfen sisteme giriş yapınız” ibaresinin altındaki “Giriş” tuşuna basınız. Açılan pencereye öğrenci no ve şifrenizi yazıp, “Giriş” tuşuna tıklayınız.

c) Sol bölümde yer alan “Kayıtlanma” seçeneğinden “Kayıt Yenileme” işlemini seçiniz.

d) Açılan ekranın üst kısmında “Alabileceğim Dersler”, onun altında ise “Seçtiğim Dersler” yer almaktadır. Eğer geçmiş yıllardan başarısız olduğunuz dersler var ise bu dersler “Seçtiğim Dersler” alanında önceden seçilmiş olarak gelecektir.

e) Yeni dönemde almak istediğiniz dersleri üzerine tıklayarak seçiniz ve “+Seçtiğim Dersleri Ekle” tuşuna basarak tek tek ekleyiniz.

f) Alttan almak zorunda olduğunuz ve yeni seçtiğiniz dersler, “Seçtiğim Dersler” alanında yer almaktadır. Son kontrollerinizi yaptıktan sonra “Seçimlerimi Kaydet” tuşuna basarak ders seçme işlemini sonlandırabilirsiniz.

g) Danışmanınız bu sürece onay verinceye kadar, seçilmiş olan dersler üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.

h) Konu ile ilgili sorularınızı biriminizde bulunan öğrenci işleri bürosuna iletebilirsiniz.

ı) Öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini yatırmış olan ara sınıf öğrencilerimizin, dekontlarını 7 Şubat 2020 tarihine kadar birim öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

• 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemize kayıtlanan tüm öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemine (obs.trakya.edu.tr) erişim sağlayabilmeleri için şifreler oluşturulmuştur. Şifreler TC kimlik numarası veya Öğrenci Numarası olarak belirlenmiştir.

• Ders seçimlerinde öğrencilerin öncelikle (Ara Sınıf Öğrencileri İçin) daha önceki dönemden kesmiş olduğu zorunlu veya seçmeli dersler ile alıp başarısız olduğu dersleri alması gerekmektedir. Başarısız dersleri alan öğrenciler kalan kredileri ile kendi dönemlerinden ders alabilirler. Ders seçimlerinde hata bulunan öğrencilerin Danışmanları ile iletişime geçmeleri rica olunur. Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan " Mesaj" menüsünde yer alan "Mesajlarım" kısmından Danışmanları ile iletişime geçebilirler.

• Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz yalnızca ILH001 kodlu HAZIRLIK SINIFI (ARAPÇA)  dersininin seçip danışman onayına sunacaaktır.

• %30 Arapça Programdaki  öğrencilerimiz pedagojik formasyon almak istemeleri halinde her dönem müfredatlarında bulunan 30 AKTS’lik derslerine ek olarak 5. , 6. , 7. ve 8. dönem aşağıdaki ders planında yer alan formasyon derslerini almak zorundadır. İlgili dersleri almak için güz dönemi başında dilekçe ile başvuru yapan öğrencilerimizin pedagojik formasyon dersleri 4 (dört) dönem süresince Dekanlığımızca atanacaktır. Bölüm derslerinin seçimleri ise obs.trakya.edu.tr adresi üzerinden yapılmaya devam edecektir.

• 2 (iki) şubeli derslerin seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar:

%30 Arapça Program Öğrencileri

Birinci Sınıf dersleri

A şubesi: Öğrenci Numarası Tek Rakam ile Bitenler (Örn: 1181501001)

B şubesi: Öğrenci Numarası Çift Rakam ile Bitenler (Örn: 1181501002)

İkinci Sınıf dersleri

A şubesi: Alttan alanlar ve numarası 1171501001- 1171501061 aralığında olanlar,

B şubesi: Numarası 1171501062- 1171501905 aralığında olanlar.

Üçüncü Sınıf dersleri

A şubesi: Alttan alanlar ve numarası 1161501001- 1161501042 aralığında olanlar,

B şubesi: Numarası 1161501043- 1161501801 aralığında olanlar.

Dördüncü Sınıf dersleri

A şubesi: Numarası 1151501001- 1151501041 aralığında olanlar,

B şubesi: Numarası 1151501042- 1151501083 aralığında olanlar.

Danışman listesi için tıklayınız.

Öğrencilerin bulundukları dönemde alması gereken dersler aşağıdaki  belirtilmiştir.
1. , 2. , 3. ve 4. Sınıfların  Ders Planı (%30 Arapça)
Artılı Yıl Öğrencilerinin  Ders Planı (Türkçe)

Bu içerik 21.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4059 kez okundu.