BULGARİSTAN BÖLGE MÜFTÜLERİ EĞİTİM SEMİNERİ

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Trakya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi tarafından hazırlanan “Bulgaristan Bölge Müftüleri Eğitim Semineri” 3 Nisan 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı.

    Bulgaristan’dan yirmi bir bölge müftüsü ve on dokuz imamın katıldığı seminerin açılış konuşmasını Proje Yürütme Kurulu Başkanı ve İlâhiyat Fakültesi Dekanı Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu gerçekleştirdi. Üniversitemiz İlâhiyat Fakültesi’nin kısa sürede kuruluş aşamalarını tamamlayıp otuzu aşkın akademik personel ile Türkiye ve Balkanlar’dan gelen doksan beş öğrenci alarak eğitime başladığını vurgulayan Sarıoğlu, bunun yanı sıra fakültenin Edirne, Trakya ve Balkanlar ölçeğinde kültür ve medeniyet değerlerimizin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüteceğini kaydetti.

    Seminerin toplumumuz ile Bulgaristan toplumu arasındaki ilişkilere olduğu kadar, Türkiye-Bulgaristan ilişkilerine de olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirten Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu, katılımları dolayısıyla bütün misafirlere teşekkür etti.

    Seminer 11 Nisan’a kadar devam edecek.
Ek Resimler
Bu içerik 04.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1503 kez okundu.