FAKÜLTEMİZDE AFET FARKINDALIK EĞTİMİ VERİLDİ

Bir doğa olayı olan deprem, hazırlıksız yakalanıldığı takdirde “afet”e dönüşmektedir. Aktif fay hatları üzerinde yer alan ülkemizde, afetin olası sonuçlarından daha az etkilenmek için bireylerin eğitilmesi gerekmektedir. Bu amaçla başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, afet sırasında ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla Fakültemizde 13.12.2023 tarihinde Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Afet öncesi yapılaması gereken hazırlıklar, bireylerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan afet çantasının gerekliliği anlatıldı. Afet sırasında yapılması gereken davranış şekilleri gösterildi. “Afet ve acil durum aile planı hazırlığı” hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Toplantıda ayrıca AFAD Acil Mobil Uygulaması tanıtıldı ve âfet anında binaların tahliyesinin nasıl olması gerektiği ve deprem anında nasıl davranılması gerektiği konuları uygulamalı olarak gösterildi.
Bu içerik 15.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 250 kez okundu.