FAKÜLTEMİZİN AÇILIŞ DERSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz tarafından düzenlenen  “Medeniyetin Tezahürü Olarak Sanat” konulu açılış dersi 17 Ekim 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe açılış dersini veren Sebahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç’un yanı sıra Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Muhammet Altaytaş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş’ın kısa takdiminden sonra konuşan Prof. Dr. Turan Koç “Siz değerli öğrencilerle Edirne’de bir arada bulunmaktan dolayı mutluyum. Şu an serhat şehri olsa da tarih bilincimiz Edirne’yi medeniyetimizin merkezlerinden biri olarak kabul ediyor. Yunanların bir atasözü vardır. ‘Kirpi bir şeyi, tilki her şeyi bilir.’ Dünya üniversiteleri tilki yetiştirmeyi hedefliyor. Çünkü dünya kirpilerin yaşam alanı için çok büyük. Biz de tilki mantığıyla yetişip birden çok alanda bilgi sahibi olmalıyız. Yaşantımızda tüm işleri samimiyetle yapmalıyız. Günümüzde yaşanılan buhranlı dönem geçmişte de yaşanmıştı. O yıllarda Gazali yeni bir bakış açısıyla olaylara yaklaştı. Günümüzde bu sorunlara ilk olarak Muhammed İkbal farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştı. Maalesef yaşanılan sorunlara verdiğimiz cevaplar mahallilikten sıyrılıp evrenselliğe ulaşamıyor. Bu sorunlara karşılık medeniyetimizi tekrar güçlü günlerine döndürerek cevap verebiliriz. Bizim medeniyetimizin üç sac ayağı var: Varlık tasavvuru, Bilgi anlayışı, Değer telakkisi. Geçmişte bu üç ayağa dayanan medeniyetimizin mirasını iyi yorumlayıp kendi yorumlarımız ile kaynaştırıp yeniden değerlendirmemiz ve modern zamana uyarlamamız lazım.” dedi.

Ders, Prof. Dr. Turan Koç’un Şeyh Galip’in terciibendini okumasıyla son buldu.
Bu içerik 20.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 751 kez okundu.