HOCALARIMIZ ŞUMNU’DA TERTİP EDİLEN “NÜVVÂB” SEMPOZYUMUNA KATILDI

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk ile öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mustafa Şentürk, Doç.Dr. Muhammet Altaytaş, Doç. Dr. A. Taha İmamoğlu Sofya Yüksek İslam Enstitüsü, Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin 27-28 Kasım tarihlerinde Şumnu'da tertip ettiği "ASIRLIK İLİM ve İRFAN OCAĞI NÜVVÂB" başlıklı milletlerarası ilmî toplantıya katıldılar. Sempozyumda Ali Öztürk oturum başkanı olarak yer alırken Mustafa Şentürk, “Bulgaristan’da Türkçe Yayınlanan Medeniyet Gazetesi’ndeki Tefsir-i Şerif Konulu Makaleler”, Muhammet Altaytaş, "İki Nüvvablı Âlim Nazarında Din ve Medeniyet İlişkisi: Hafız Yusuf-Mehmet Fikri", A. Taha İmamoğlu ise “Nüvvâb Öğretmenlerinden Osman Seyfullah Keskioğlu’nun Fakih Sahabiler ve Mezhep İmamları İsimli Eserinin İncelenmesi” başlıklı tebliğlerini sundular. Hem Bulgaristan hem de Türkiye'deki dini hayat üzerinde çok önemli tesirleri bulunan Nüvvâb'ın kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle tertip edilen Balkanlardan, Bulgaristan’ın farklı üniversitelerinden ve Türkiye’den birçok akademisyen ve araştırmacının katıldığı ilmi toplantı başarıyla tamamlandı.
Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 162 kez okundu.