"Johann Wolfgang von Goethe Müslüman Kabul Edilebilir mi?"

Batı'da Victor Hugo, Rainer Maria Rilke, J. W. Goethe gibi şahsiyetlerin, Hz. Peygamber ve İslâm’la ilgili ancak bir müslümanın ağzından dökülebilecek nitelikte çok esaslı mısraları ve sözleri mevcuttur. "Onları Hz. Peygamber’le buluşturan ne idi, modern dünyada adı geçen şahsiyetlerin meselesi İslâmiyet açısından ne anlam ifade eder" gibi konuşulması önemli olan konular vardır. Fakültemiz öncülüğünde Edirne’de Fatih Divanı da Goethe Divanı da gündem oluyor. Goethe sadece bir edebiyatçı değil, aynı zamanda bir bilim adamıdır. Fuat Sezgin İslâm, bilim mirasına dair kıymetli çalışmalarını Goethe Üniversitesi'nde kurduğu Arap-İslam Bilimler Tarihi Enstitüsü'nde yaptı. Bu sebeple programımızı aynı zamanda, "2019 PROF.DR. FUAT SEZGİN YILI"na bir katkı olarak değerlendiriyoruz. Bu konulara ilgi ve alaka duyan dostlarımızı programa bekleriz!

Bu içerik 07.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 629 kez okundu.