"KABULÜNÜN 103. YILINDA İSTİKLÂL MARŞI VE MEHMED ÂKİF" KONFERANSI

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalı tarafından İstiklâl Marşı’nın kabulünün yıldönümünde bir program gerçekleştirildi.
Program, Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde istiklal Marşı’nın kabulüne Meclis katibi sıfatıyla şahitlik etmiş olan, M.Âkif’in de öğrencisi ve yakın arkadaşı Muallim Mahir İZ’in sesinden İstiklal Marşımızın 10 kıtası dinletildi. Günün anlam ve önemine binaen bir sunum yapan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ali ÖZTÜRK Mehmed Âkif hakkında kısaca bilgi verdikten sonra İstiklâl Marşımızın gündeme geliş ve Meclis zabıtlarına göre kabul ediliş aşamalarını anlattı. Milletimizin sancılı dönemler geçirdiği günlerde, ordunun isteği üzerine Milli Eğitim Bakanlığınca açılan yarışma sonucunda, henüz savaş devam ederken yazıldığını özellikle belirtti. Başlangıçta vaad edilen para ödülü sebebiyle yarışmaya katılmayan M. Âkif’in Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey’in özel talebi ve para ödülünü almamak kaydıyla yarışmaya katıldığını sözlerine ekledi. Öztürk konuşmasında, Âkif’in şiirlerini, düşüncelerini beğenen ve beğenmeyenlerin olabileceği; ancak şahsiyeti ve vatan sevgisine hiç kimsenin laf edemeyeceğine dikkat çekti.
Programın sonunda çekiliş ile 14 öğrenciye Mehmet Akif Ersoy ile ilgili kitaplar hediye edildi.
Bu içerik 13.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 350 kez okundu.