MEZUNİYET TÖRENİ: FAKÜLTEMİZ İLK MEZUNLARINI VERDİ…


Bundan beş yıl evvel Edirne ile buluşan ilim bahçemiz ilk meyvelerini verdi. Fakültemizin ilk mezunlarının Mezuniyet Töreni, 26 Mayıs 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz ÇAN, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aileler ve öğrencilerin yanı sıra Edirne halkı da büyük ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, musiki hocamız Doç. Dr. Abas JAHJAİ’nin yönetimindeki fakültemiz ilahi korosu tarafından mini bir konser icra edilmesi ile devam etti. Konserin ardından Trakya Üniversitesi Tanıtım Sunumu izlenerek açılış konuşmalarına geçildi.

Mezun öğrenciler adına Ayşe ARSLAN’ın yaptığı konuşmanın ardından Dekanımız Prof. Dr. Cevdet KILIÇ maneviyatı yüksek bir konuşma yaptı. KILIÇ konuşmasında şunları söyledi: “Edirne Batı Trakya’nın, Bulgaristan’ın Makedonya’nın, Kosova’nın Romanya’nın, Bosna Hersek’in, Sırbistan’ın ve Arnavutluk'un Türk ve Müslümanın sığınağı olmuştur. İşte Payitahtın Parlayan Yıldızı Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültemiz böyle bir şehrin bağrından çıkmış bir fakültedir. Fakültemiz, kısa süre önce yeni inşa edilen 7500 metrekare kapalı alanıyla modern binasında eğitim öğretime başlamıştır. Bize bu güzelliği yaşatan tüm yetkililerimize en içten kalbi teşekkürlerimizi sunarız.  Fakültemiz, sadece eğitim öğretimle yetinmeyip, bölge insanımızın manevi eğitimine de büyük önem vermektedir. Eğitim kurumlarından sivil toplum kurumlarına, Batı Trakya’dan Balkanlar’a elini, kolunu ve bağrını açmakta, halkımız ve bölgemiz nezdinde gün geçtikçe ağırlığını hissettirmektedir.”

Dekanımız öğrencilere de şöyle seslendi:  “Hiç kuşku yok ki Edirne’den ve Üniversitemizden, Fakültemizden ayrılıp gittikten sonraki yıllar, size burada yaşadığınız hatıraları unutturmayacaktır. Başka fakültelerden veya bölümlerden mezun olsaydınız bir mesleğiniz olacaktı. Burada biz sizi sadece bir meslek sahibi yapmadık. Burada biz sizleri bir dava adamı bir gönül eri bir peygamber misyonu yüklenmiş âlim yapmak istedik. En azından bunun yolunu açmaya çalıştık. Şimdi sorumluluklarınız daha da artmıştır. Sizlerin, bu zamana kadar, elinden gelen en iyisini yapmaya çalışan ailenize karşı sorumluluklarınız var. Vatanınıza milletinize karşı sorumluluklarınız var. Bizleri yıkmaya, yok etmeye bölmeye yeltenenlere karşı en ufak bir taviz vermeme sorumluluğunuz vardır. Bu sorumluluklarınızı asla unutmayınız. Bu hususta sizlere olan güvenimiz sonsuzdur. Size inanıyoruz. Mezunlarımız olarak başarılarınızla hep gurur duyacağız. Ve sizleri özleyeceğiz.”

Dekanımız öğrenci velilerine de şunları söyledi: “Öğrencilerimizin hayat yolundaki en yakın destekçisi ailelerini de kutluyorum. Bugün sizin en mutlu günlerinizden biridir. Bunu doya doya yaşayın. Allah gönlünüze göre versin.” Akabinde fakültemiz ve öğrenciler üzerinde emeği olan, gerek hali hazırda görevde olsun gerekse başka yerlerde görev almış olsun, bütün idarecilere, hocalara, memurlara bütün hizmetlilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ise öğrencileri ve ailelerini tebrik ettikten sonra mili ve manevi değerlerin korunması açısından ilahiyat fakültesinin öneminden bahsederek şöyle dedi “Ben tıp doktoruyum. Benim için en önemli şeyin bir insanın acısını dindirmek, yarasını iyileştirmek olduğunu düşünürdüm. Şimdi ise bir insanın ebedi yurdu olan ahiretinin kurtarılmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum.”

Rektör Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz ÇAN tarafından dereceye giren öğrencilerden fakülte birincisi Berkay BURAN’a, fakülte ikincisi Ümmügülsüm EROL’a ve fakülte üçüncüsü Ayşe ARSLAN’a plaketleri takdim edildi. Mezun öğrencilere bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verilmesi ile devam eden program, tüm mezun öğrencilerin meslek andını okumasıyla sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 28.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1986 kez okundu.