“ONLINE MÜSLÜMANLAR” KONFERANSI DÜZENLENDİ


Trakya Üniversitesi İlim ve Düşünce Topluluğu tarafından “Online Müslümanlar” Konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun koordinatörlüğünde İlim ve Düşünce Topluluğu öğrencileri tarafından 05 Mart 2020 Perşembe günü, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Online Müslümanlar” başlıklı konferans düzenlendi.

Program, Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun ve Topluluk Üyesi Seda Karakoç’un selamlama konuşmaları ile başladı.

Günümüz insanının yalnızlığına vurgu yapan Bekir Develi, sanal alemin giderek tüm insanları kuşatan bir hakikate dönüştüğüne işaret ederek konuşmasına başladı. Kalplerin mülaki olmayı arzuladığını ancak günümüzde insanların gönüllerinin muhabbete aç olduğunu vurguladıktan sonra Türkiye tarihininin her döneminde vatan, millet ve bayrak diyen nesillerin yetişmesinin önemine vurgu yaptı. Bekir Develi, sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle bu gibi manevi duyguların da tahrib edildiğine değindi.

Mustafa Akkad’ın Çağrı filmini niçin çektiniz diye sorulduğunda verdiği cevaba binaen hayatının değiştiğini söyleyen Develi, müslümanların her zaman insanlara ulaştırması gereken hakikatlerin olduğunu ve bu inançla yaşadığını ifade etti. Her Türk ve Müslüman gencinin din, vatan, millet ve bayrak gibi idaellerle yetiştirilmesi gerektiğini, çocuk eğitiminin ve gelişiminin Batı kültürünü referans alan yapıldığı takdirde milli ve dini bir karakter inşa edilemeyeceğine temas etti. Freud referansı ile çocuk yetiştirildiği takdirde asla bir ÖMER HALİS DEMİR yetişmeyeceğini ve onun gibi kahraman gençlerin çıkmayacağını vurgulayarak konferansını sonlandırdı.

 

Konuşmanın ardından Bekir Develi okuyuculara kitaplarını imzaladı. Katılımın çok yoğun olduğu program, Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ndeki nezih ikramlarla son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 06.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 903 kez okundu.