“OSMANLI İLİM, DÜŞÜNCE ve SANAT DÜNYASINDA BALKANLAR” SEMPOZYUMU SONA ERDİ

    Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla Trakya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi, İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İslâm Araştırmaları Merkezi’nin iş birliği ile gerçekleştirilen “Osmanlı İlim, Düşünce ve Sanat Dünyasında Balkanlar” Sempozyumu, 09 Mayıs 2014 Cuma günü sekizinci oturumun sonunda yapılan ve Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu ve Prof.Dr. Süleyman Pişkin ile İSAV Başkanı Prof.Dr. Ali Özek’in katıldığı “değerlendirme oturumu” ile sona erdi.

    Üç gün boyunca devam eden ve yurt dışından gelen katılımcı müftülerin ve bilim insanlarının çok önem verdiklerini söyledikleri ve büyük kazanımlarla döndüklerini ifade ettikleri sempozyumda, birbirinden ilginç ve yeni açılımlara kapı aralayan sunumlar gerçekleştirildi. Sempozyumun oldukça yoğun bir program ve konu zenginliği dolayısıyla, gelecek yıllarda daha spesifik konularda ve farklı bir Balkan ülkesinde yapılması temennileri dile getirildi.

    Prof.Dr. Ahmet Günşen’in başkanlığında gerçekleşen, Prof.Dr. İlyas Çelebi, Prof.Dr. Numan Aruç ile Doç.Dr. Necdet Ünal’ın katıldığı değerlendirme oturumunun ardından sempozyum, İSAV Başkanı Prof.Dr. Ali Özek, İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu ve Rektörümüz Prof.Dr. Yener Yörük’ün kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 12.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 908 kez okundu.