“SELİMİYE KONUŞMALARI”NIN KIRKINCISINDA, NÜVVÂB’IN KURULUŞUNUN YÜZÜNCÜ YILI KONUŞULDU

Fakültemizin, Üniversitemiz Rumeli İslam ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte tertip ettiği Selimiye Konuşmaları’nın kırkıncısı Selimiye binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk yönetiminde gerçekleştirilen “Türkiye ve Bulgaristan Müslümanları Açısından Nüvvab Medresesi” başlıklı panelde, Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Şentürk, genel olarak Nüvvâb’ın tarihi seyrini; Doç. Dr. A. İmamoğlu, Osman Seyfullah Keskioğlu ve Ahmed Davudoğlu üzerinden Nüvvâb’lıların Türkiye’deki tesirlerini; Doç. Dr. Muhammet Altaytaş ise başyazarları Hafız Yusuf Yakubov ve Mehmed Fikri’nin şahsında Medeniyet gazetesini ve dönemin fikri atmosferini anlattılar. Edirne eşrafının teveccüh gösterdiği program büyük bir ilgi ile takip edildi. Programa gösterilen yoğun dikkat ve alaka Nüvvab’ın ülkemizdeki tesirinin bir işareti olarak yorumlandı. Güneşin zeval vakti gölgenin uzun olması gibi Osmanlı’nın zeval vaktinde kurulan Nüvvâb’ın tesirinin bereketlenerek gerçekliğini aştığı ifade edildi.
Bu içerik 21.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 132 kez okundu.