TRAKYA İLAHİYAT ÇALIŞIYOR: HOCALARIMIZ YURDUN DÖRT BİR YANINDA FAALİYETTE


XV. TEFSİR KOORDİNASYON TOPLANTISI

Tefsir hocamız Doç. Dr. Mustafa ŞENTÜRK, 11-12 Mayıs tarihlerinde Samsun’da 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen “XV. Tefsir Koordinasyon Toplantısı”na katılmış ve müzakerede bulunmuştur.

 

DİNLER TARİHİ ANABİLİM DALLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI

Dinler Tarihi hocamız Dr. Öğr. Üys. İlir RRUGA, 11-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Çorum’da Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Dinler Tarihi Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı”  ve “Kutsal Şehir Kudüs Paneli”ne iştirak etmiştir.

 

DİN DİLİ ÇALIŞTAYI

İslam Felsefesi hocamız Dr. Öğr. Üys. Necip YILMAZ, 5-6 Mayıs 2018 tarihinde Balıkesir/Ayvalık'ta Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Balıkesir belediyesi, Balıkesir İl Müftülüğü,İmam hatip Okulları Platformu tarafından organize edilen “Din Dili Çalıştayı”na katılmıştır. İslam dinini anlatmada kullanılan dilin nasıl olması gerektiği konusundaki 5 tartışmalı oturumdan oluşan çalıştayda; manevi sekinet ve din dili, caminin ümit merkezi olması, medyada korkunç bir bilgi kirliliği olduğu ve bunu aşmanın yolunun elektronik ortamda doğru bilgilerin yer aldığı web sitelerinin olması gerektiği ile ilgili fikirlerini aktarmıştır.

 

3.ULUSLARARASI HACI BAYRAM-I VELİ SEMPOZYUMU

Dekanımız Prof. Dr. Cevdet KILIÇ, 02-04 Mayıs tarihleri arasında  Ankara’da, TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ankara’nın sembol ismi ve manevi büyüklerinden olan Hacı Bayram-ı Veli’nin her yönüyle ele alındığı “3. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu”na katılmış ve “Hacı Bayram-ı Veli Özelinde Tasavvufun Toplumsal Boyutları” isimli bir de tebliğ sunmuştur.

 

TÜRK DİN MUSİKİSİ ANABİLİM DALI 2. KOORDİNASYON TOPLANTISI

Türk-İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları hocamız Doç. Dr. Abas JAHJAI, 4 Mayıs 2016 tarihinde  Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “İlahiyat Fakülteleri Türk Din Musikisi Anabilim Dalı 2. Koordinasyon Toplantısı”na katılmış, toplantı sonrası dinî musikî konseri icra etmiştir.

 

SUFİSİN (SUFİ SİNEMA GÜNLERİ)

Tasavvuf hocamız Dr. Öğr. Üys. Nurullah KOLTAŞ, Konya’da “tasavvuf ve sinema” teması dahilinde film-belgesel gösterimleri, söyleşi ve panelden oluşan SUFİSİN (sufi sinema günleri) isimli programa katılmış, 3 Mayıs perşembe günü Konya Karatay Üniversitesi’nde Elif DAĞDEVİREN ile üzerinde çalıştığı Mevlana’nın hayatıyla alakalı projesi üzerine bir söyleşide moderatörlük yapmıştır.

4 Mayıs Cuma günü ise Sadık Yalsızuçanlar’ın moderatörlüğünde bir panele katılmıştır.

 

İSLAM VE YORUM II-21. ASIRDA İSLAM DÜNYASININ GÖRÜNÜMÜ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU

Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi hocamız Doç. Dr. Muhammet ALTAYTAŞ, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 02-03 Mayıs 2018 tarihinde bu yıl ikincisi düzenlenen “İslam ve Yorum II-21. Asırda İslam Dünyasının Görünümü Uluslararası Sempozyumu”na katılmıştır. Hocamız sempozyumda “Modern Dönemde Bazı Ayetlerin Yorumundan Kaynaklanan İtikadî Kırılmalar: Bakara Sûresi 62. Ayeti Misali” isimli bir tebliğ sunmuştur.

 

INTERNATİONAL CONGRESS OF MANAGEMENT ECONOMY AND POLİCY (ICOMEP)

İslam Hukuku hocamız Fatih YAKAR,  8-9 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleştirilen, “International Congress of Management Economy and Policy” isimli uluslararası kongreye katılmış, "Başlangıcından Günümüze Katılım Bankalarının Değişen Felsefesi ve  Günümüz Katılım Bankaları İşlemlerinin Fıkhî Tahlili" başlıklı tebliğ sunmuştur.

 

MEHMET AKİF ERSOY VE GENÇLİK

Türk-İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları hocamız Dr. Öğr. Üys. Ramadan DOĞAN, 8 Mart 2018 tarihinde Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "" başlığıyla konferans vermiştir.


 
Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1475 kez okundu.