Trakya Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi e-Eğitim Süreci Hakkında

COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemizde eğitim ve öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 07.09.2020 tarihli Senato toplantısında, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönem derslerinin Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, Uzaktan Öğretim – Eşzamanlı (Online) derslerinin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilmesi ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

Derslerin Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması üzerinden verilecek olması nedeniyle 2019-2020 Bahar Dönemi’nde aktif olan E-Ders Platformu ve daha önceki dönemlerde kullanılan E-Trakya/E-Kampüs platformları bu dönem için kullanılmayacaktır.

Dersi veren Öğretim elemanı tarafından her dersiniz için kaynak ders dokümanı her hafta sisteme yüklenecek ve sizin indirip kullanımınıza sunulacaktır. Ayrıca, Canlı olarak Microsoft Teams platformu üzerinden yapılacak dersler, dersin Öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınacak ve sonrasında sizin tekrar izlemeniz için erişiminize açılacaktır.

Microsoft Teams Uzaktan Öğretim Uygulaması tamamen Öğrenci Bilgi Sistem (OBS) ile entegre şekilde çalışacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin, ders kaydı, dersin sistemde gözükmemesi gibi olası sorunları öncelikle kendi okullarının öğrenci işleri ile çözmeye çalışması gerekmektedir.

Öğrenci İşleri tarafından çözülemeyen ya da teknik konulardaki sorunlar için; 

Öğrenciler:

egitim.ogr@trakya.edu.tr

Akademisyenler:

egitim.akd@trakya.edu.tr

e-posta adreslerine mesajlarını iletebilir. Olası sorunların hızlı bir şekilde çözülebilmesi amacıyla, e-posta üzerinden gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilecek, kurum telefonları, cep telefonu, Whatsapp gibi farklı kanallardan gelen soru ve taleplere yanıt verilemeyecektir.

Microsoft Teams uygulamasının kullanımına yönelik eğitim videoları, kılavuzlar, bilgilendirmeler ve açıklamalar bundan böyle sadece https://e-egitim.trakya.edu.tr/ üzerinden yapılacaktır.


(Hasep açılışları 14.10.2020 24:00 a kadar tamamlanacak olup şifre bilgisi @trakya.edu.tr uzantılı okul e-postanıza gönderilecektir. Kayıt işlemleri tamamlandığında yeni bir bilgilendirme duyurusu yapılacak olup, bu duyuruya kadar sisteme girememe, dersleri görememe vb. sorunlar yaşanabilir.)

Bu içerik 15.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1506 kez okundu.