TRT DİYANET’İN GENÇ İLAHİYAT PROGRAMI FAKÜLTEMİZDE

TRT Diyanet TV, ülke çapında İlahiyat Fakültelerinde sürdürdüğü 'Genç İlahiyat' adlı Aktüel Sohbet programının bir yenisini 09 Kasım 2016 tarihinde Fakültemizde düzenledi.

“Din İstismarı” konusunun ele alındığı programda konuşmacı olarak yer alan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan DEMİRCAN konuyla ilgili bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevapladı. Prof. Dr. Adnan DEMİRCAN "Din istismarı hayatın pek çok alanında olabiliyor. Dini argümanlar kullanılarak  ticari faaliyetler gerçekleştirenler bu sayede dini istismar edip kazanç sağlıyor. 15 Temmuz olayları dini istismarın boyutlarını gösterdi. Bu yüzden Dinimizi en iyi şekilde öğrenmek ve iyi öğretmek zorundayız. Allah ile aramıza bir aracı koymak şirktir. Allah'la aranıza aracı koymayın" dedi. Fakültemizin ve Üniversitemizin diğer birimlerinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU başta olmak üzere, rektör yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, dekan yardımcılarımız Yrd. Doç. Dr. Muhammet ALTAYTAŞ, Yrd. Doç. Dr. A. Taha İMAMOĞLU, öğretim elemanları, müftülük ve milli eğitim personeli, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının mensupları  yer aldı. Mustafa CİHAD'ın verdiği Tasavvuf Musikisi konseriyle son bulan program TRT Diyanet kanalında önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır.

Bu içerik 10.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 901 kez okundu.