“TÜRK ŞİİRİNİN İSLÂMÎ KAYNAKLARI” ÜZERİNE KONUŞTUK

Fakültemizin aylık olarak tertip ettiği düzenli ilmi toplantılar silsilesi olan SELİMİYE KONUŞMALARI’nın 14.’sünde  Selimiye binasında, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof.Dr. Rıdvan CANIM, Fakültemiz Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ramazan DOĞAN’ın moderatörlüğünde,  “Türk Şiirinin İslâmî Kaynakları” hakkında konuştu. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Erhan TABAKOĞLU, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Cevdet Kılıç, öğretim üyeleri, Edirne Milli Eğitim ve Müftülük temsilcileri ve personeli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri gibi ilmi ve akademik düzeyde ilâhiyat ve edebiyat meselelerine ilgi duyan farklı kesimlerden seçkin bir topluluk iştirak etti. Divan şiirinin en güzel örnekleri eşliğinde hocamız Türk şiirinin temel kaynaklarının Kur’an-ı Kerim, Sünnet, İslâm İlimleri ve kültürü olduğunu anlattı. Türk şiiriyle irtibat kurmanın Türk şiirinin kaynaklarıyla hem-hal olmaktan geçtiğini vurguladı. Başta Rektörümüz olmak üzere katılımcılar fakültemiz sergi salonunda 26 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Selma Özkan Hanımın “EDİRNEKÂRİDEN PİRİ REİS’E” isimli sergisini de beğeniyle ziyaret ettiler.  Böylece, Doç.Dr. Mustafa ŞENTÜRK ile Yrd.Doç.Dr. Muhammet ALTAYTAŞ tarafından organize edilen SELİMİYE KONUŞMALARI’nın 2016-2017 akademik yılı programları tamamlanmış oldu. 2 yıldır, 14 program boyunca bizleri ilgiyle takip eden vefakar izleyicilerimize teşekkür eder, artık bir gelenek haline gelen programlarımıza Eylül ayından itibaren kaldığımız yerden devam etmek arzusu ve duasıyla sizleri Allah’a emanet ediyoruz.
Bu içerik 24.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 874 kez okundu.